سرکه سیب سمیرم

عکس سرکه سیب

(سرکه سیب سمیرم)

semirom.org

در سمیرم سالانه ۷۰ تن سرکه سیب تولید و ۵ تن آن به کشورهای خارجی صادر می شود.

ممکن است برای شما عجیب باشد که یک ماده‌ی غذایی، هم نقش یک لکه‌بر قوی را ایفا کند، هم به پوست و موی شما شادابی ببخشد، هم خطر برخی امراض و بیماری‌ها را از شما دور کند، هم برای باغچه و حیوان خانگی‌تان به کار بیاد و هم اثاثیه‌ی خانه‌ی‌تان را برق بیندازد! حتما با شنیدن این حرف‌ها به فکر یک ماده‌ی غذایی صنعتی می‌افتید که با افزودن انواع و اقسام مواد خوراکی و غیر خوراکی و افزودنی‌های مجاز و غیرمجاز توانسته یک تنه از پس این همه کار بربیاید. اما باید گفت تمامی این خواص مفید و کارآمد در یک ماده‌ی طبیعی همه‌کاره جمع شده است: سرکه‌ سیب.

خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی سرکه‌ سیب، آن را به یک ارتش یک نفره تبدیل کرده است که علاوه بر حفظ سلامتی و زیبایی بدن و تمیزی محیط اطراف‌مان، به شدت با امراض و ناپاکی‌ها می‌جنگد. درمان دل درد و نفخ، کاهش دردهای عضلانی، رفع خارش پوست، پیشگیری از دیابت، درمان گلودرد، مهار سینوزیت، سم زدایی از بدن، انرژی زایی، رفع سکسکه، کاهش کلسترول، درمان سوءهاضمه، کاهش وزن، درمان رگ های واریسی، تنظیم قند خون، تنظیم PHD بدن، پیشگری از پوکی استخوان، مقابله با پیری زودرس، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین دردهای آرتروز، درمان شوره سر، رفع آثار کبودی و سوختگی از پوست، سفیدی دندان ها، رفع بوی بد دهان و پا و … گوشه از خواص بی پایان سرکه سیب است.

اما کاربردهای عجیب و غریب این معجون جادویی به همین موارد خلاصه نمی شود. علاوه بر استفاده از سرکه سیب به عنوان افترشیو (ژل بعد از اصلاح) طبیعی، سرکه سیب به عنوان یک محلول پاک کننده‌ غیرسمی و همه‌کاره نیز موضوعیت دارد. شما می توانید اسپری‌ها و پاک‌کننده‌های دیگر را کنار بگذارید و به یک ضدعفونی‌کننده‌ی تازه روی بیاورید. اگر برای تمیز کردن خانه‌ی خود از ترکیبات شیمیایی معمول استفاده می‌کنید، یک ماده‌ی غیرسمی و ضد باکتری را از دست داده‌اید. فقط مقداری سرکه‌ سیب را در آب حل کنید و در یک اسپری بریزید و از آن استفاده کنید. برای پاک کردن اجاق گاز و سطوح آشپزخانه می توان از ترکیب ۱ به ۱ آب و سرکه‌ سیب استفاده کرد.
تهیه سرکه سیب
از سیب های درجه ۲ و ۳ یکی از راه کارهایی است که می تواند علاوه بر کاهش ضایعات محصولات باغات تا زیر ۵ درصد، با خلق ارزش افزوده، اشتغال زایی مضاعف را هم در سمیرم در پی داشته باشد. تولید سرکه سیب از سیب های با کیفیت پایین و مصرف آن اگرچه به صورت سنتی از دیرباز در سمیرم رواج داشته اما امروز بسیاری از مردم با آن آشنایی ندارند. در روش سنتی، سیب ها را به ۴ قسمت تقسیم می کنند و به همراه کمی نمک و مخمر داخل دبه می ریزند و پس از یک سال محتویات دبه را از صافی می گذرانند و به این ترتیب سرکه سیب حاصل می شود.

لطفا در ایتا هم ما را دنبال کنید:    ایتا شهرستان سمیرم

 

semirom.org

 

مقالات مرتبط

پاسخ